Södra Sveriges största köpcentrum

I södra Sverige bor majoriteten av befolkningen, och det är därför en lukrativ del av landet att bedriva försäljning i, vilket många butikskedjor har tagit fasta på.

Kalmar län

Kalmar län sträcker sig från Kalmar i söder till Västervik i norr. I Kalmar finns Baronen som är ett handelscentrum i stadskärnan samt Hansa City i utkanten. Oskarshamn har flera gallerior i stadskärnan. Västervik har galleria Västerport samt köpcentrumet Ljungheden i norra utkanten av staden. Av dessa tre städer har Kalmar det största utbudet av butiker av alla de slag, vilket i sig inte är märkligt. Kalmar är den största staden i länet och har dessutom nära till Öland vilket gör att upptagningsområdet är stort och kundtillströmningen likaså.

Östergötlands län

I Östergötland finns Sveriges sjätte största stad befolkningsmässigt, nämligen Linköping. Tillsammans med Norrköping bildar staden ett storstadsområde för lokalbefolkningen och långväga kunder. I Linköping finns I-huset och Tornby köpcentrum där bland annat IKEA huserar. I Norrköping finns Ingesta-området som är ett utpräglat tillhåll för stora kedjor. Båda dessa köpcentrum ligger i direkt anslutning till stora bilvägar, varför det är lätt att ta dit.

Göteborg

Göteborg har västkustens bredaste utbud av shopping och dess stolthet är Nordstan som både till ytan och besökarantalet är ohotad etta i hela Sverige. Även folk från utlandet besöker Göteborg med antingen båt eller flyg.

Stockholm

Stockholm ligger rent geografiskt ungefär i mitten av Sverige, men det vore orättvist att klassificera staden som att den ligger i norra Sverige. Stockholm har Sveriges största kundunderlag bland såväl svenska medborgare som folk från Europa och resten av världen. I Stockholm City kan man besöka flera varuhus och strosa runt bland butikerna i Gamla Stan. I Solna finns Mall of Scandinavia och på Södermalm och i Globen-området finns flera köpcentrum belägna. Oavsett var i Stockholm man befinner sig kan man räkna med att hitta shopping.