Shoppa i Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad belägen på “Sveriges framsida” västkusten. Det är därför inte märkligt att shopping och försäljning för såväl dagligvaruhandel som sällanköpshandel är stor där.

Nordstan

Nordstan är ett handelscentrum där man kan shoppa i Göteborg, hela 179 stycken butiker och företag driver sin verksamhet spridda över 306 000 kvadratmeter. Sett till omsättning och antalet besökare per år är Nordstan det i särklass största shoppingområdet.

Även apotek, restauranger och bio är tillgängliga för besökaren. Nordstan är till för alla oavsett inkomstnivå eller ålder. Mellan turerna i butikerna kan man fika på café och kanske pokulera en kaffe latte eller en cappucino. Om det är någonstans man kan shoppa loss i Göteborg så är det där!

Liseberg

Sveriges kanske mest omtyckta nöjespark heter Liseberg och finns i Göteborg. För den som älskar adrenalinkickar finns berg-och-dal-banor, fritt fall och vattenattraktioner. Vill man ha en något stillsammare upplevelse kan man åka det väldiga pariserhjulet eller varför inte radiobilarna/tekopparna som roterar. Liseberg har ett brett utbud av underhållning – konståkning, musik, teater, revyer, trolleri och mycket mera. Återkommande “Lotta på Liseberg” sker årligen och sänds inför såväl publik som tevekameror. Liseberg är den självklara favoriten hos barn och ungdomar men tilltalar även mogna målgrupper.

Göteborgsvarvet

Göteborgsvarvet är egentligen ingen kommersiell aktivitet, men försäljare attraheras på grund av de stora folkmassorna som hejar på deltagarna. Åskådarantalet ligger runt tiotusentals människor över hela Göteborg. Man kan shoppa skor, kläder och andra löpartillbehör i direkt anslutning till Slottsskogen. Dessutom tillhandahålls enkel mat och dryck för åskådarna vid de flesta vätskestationerna. Man behöver inte delta i Göteborgsvarvet för att handla i Slottsskogen men kanske kan du bunkra upp inför kommande Göteborgsvarv? Göteborgsvarvet går av stapeln i maj varje år och har vid upprepade tillfällen blivit utsett till världens största halvmaraton. Att vara en löpare i Göteborg kan likställas med att stoppa handen i handsken – det är suveränt!