Handla i Stockholm

Stockholm är Sveriges huvudstad och den ur olika aspekter viktigaste orten. Du hittar den bästa maten & drycken, det bredaste utbudet av underhållning och sport samt inte minst flest butiker där du kan handla saker.

Exklusiva konfektionsföretag

Konfektionsföretag tillverkar skräddarsydda designerkläder för stilmedvetna konsumenter. Priserna är höga men i gengäld får man kläder som ofta har lång hållbarhet och är miljöcertifierade. Speciellt skorna kan användas i åratal vid rätt användning och skötsel. En annan förmån är att du får bra service av de kunniga expediterna. Du hittar konfektionsföretagen på exempelvis Nordiska Kompaniet (NK) och Åhléns City. I det senare varuhuset har du också möjlighet att förvara din väska i ett skåp under tiden som du handlar.

Oavsett om du gillar Tiger of Sweden, Acne Studios, Elvine och så vidare hittar du ofta vad du söker efter om du befinner dig i centrala Stockholm. Både NK och Åhléns City är grannar med Stockholms Centralstation, perfekt för dig som bara är i staden några timmar i väntan på färdmedel vidare.

Systembolaget

Systembolaget har ett femtiotal butiker i Stockholm och har öppet sex dagar i veckan. Oavsett om man ska köpa nyårsbubbel, rödvin till middagen eller kanske ett flak öl för tillställningen så finns Systembolaget där för dig. Du måste dock vara 20 år fyllda för att få handla alkoholhaltiga drycker. Är du 18-19 år och vill dricka alkohol får du vända dig till någon av alla barer, restauranger och pubar som finns i mängder över hela stan. Lita på att varje större gata har åtminstone ett tillhåll med serveringstillstånd.

Matvarubutiker

Matvarubutiker finns överallt i Stockholm, räkna med att kring varje tunnelbanestation finns ett snabbköp. Du kan ofta köpa tobak, kondomer och receptfria läkemedel på dessa snabbköp.

Möbler

Möbler finns att tillgå på IKEA, Mio och Jysk samt några fler etablerade kedjor. Stockholm har också många exklusiva möbelbutiker.