Vanliga varor att storhandla

Den här artikeln redogör för varor som man köper i partier och inte styckvis. Det är ofta lättare att bära hem flera varor i en förpackning än att bära en och en. Dessutom sjunker kilogram- och literpriset markant när man köper storpack, vilket är bra för den som vill spara pengar till andra saker. Nackdelen är förstås att man inte alltid har plats att förvara storpack i sitt hem. Det är extra tydligt för de som bor i studentkorridorer eller ettor. Har man en stor lägenhet eller hus och dessutom extra förråd är givetvis läget helt annorlunda. Det är naturligtvis svårare att frakta storpack, speciellt om man inte har tillgång till egen bil.

Förbrukningsvaror

De flesta människor torkar sig med toalettpapper efter att ha uträttat sina naturliga behov. Det finns en uppsjö av tillverkare för toalettpapper, som säljer toarullar i olika prisklasser. Det är vanligt att en förpackning innehåller 4-16 toarullar, och ju fler man köper desto billigare blir styckpriset per rulle. Många köper även hushållspapper och disktrasor för användning först och främst i köket. Bomullstussar, tandtråd och tvål är andra varor som säljs i storpack.

Mat

Många storhandlar mat för att få ner kostnaderna kring resandet till affären. Vill man undvika köer i mataffären kan man idag på många ställen självscanna sina varor. Man får dock räkna med att bli kallad till avstämning samt visa legitimation för varor som har 18 års åldersgräns.

Möbler

Många passar på att köpa flera möbler under ett besök till exempelvis IKEA eller Mio. Finns varorna inte på lager kan man ofta beställa i butiken. Dessa kedjor säljer även sängkläder och andra prydnadsföremål, varför det är populärt att shoppa loss på möbeljättar som dessa.

Kläder

Det är vanligt att köpa kläder i storpack, då främst underkläder och T-shirts. Byxor och jackor kanske man handlar var för sig.